UniCredit Bank обурюється методами роботи СБУ


/ creditdeposit.com.ua /

UniCredit Bank обурений методами роботи Служби безпеки України, чиї співробітники провели обшук і виїмку документів по деяким клієнтам і партнерам банку, блокувавши роботу відділень, хоча банк надавав всю необхідну інформацію у встановлені терміни.

Про це заявила перший заступник голови правління ЮніКредит Банк Тамара Савощенко в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна".

"Банк надав всю запитану інформацію, максимально сприяючи слідству ... Проте співробітники СБУ пішли на блокування роботи відділень, обмеження пересування співробітників і т.д.", - сказала вона.

Савощенко нагадала, що два роки тому у банк був аналогічний негативний досвід, коли проводилися обшуки в офісах банку за рішенням донецького суду, і операційна діяльність була практично заблокована.

"До сьогоднішнього дня ми були впевнені, що такі методи роботи вже ніколи не будуть використовуватися в нашій країні", - заявила Савощенко.

Вона підкреслила, що UniCredit Bank, як законослухняний учасник ринку, завжди надає подібну інформацію за рішеннями суду у встановлені терміни, тому вдаватися до обшуку не було ніякої необхідності.

На даний момент всі відділення банку працюють, зазначила заступник голови правління.

"До роботи банку у СБУ ніяких претензій немає Ми європейський комерційний банк і працюємо повністю в законодавчому полі.", - Наголосила Савощенко.

Як повідомлялося, Головне управління СБУ провело обшук і виїмку документів в UniCredit Bank, посилаючись на рішення Печерського райсуду міста Києва з розслідування кримінальної справи за статтею "Фінансування тероризму".

В СБУ відзначили, що проводять слідчі дії в офісі UniCredit Bank - ПАТ "Укрсоцбанк" в Києві для зупинки можливих операцій, спрямованих на фінансування тероризму з боку окремих юридичних і фізичних осіб, а до самого банку у спецслужби претензій немає.