Національний банк прийняв рішення відкликати банківську ліцензію та ліквідувати ПАТ "Інтеграл-банк"

26.11.2015 23:15 | Банк: Інтеграл-банк

/ bank.gov.ua /

Національний банк України 25 листопада 2015 року за пропозицією Фонду гарантування вкладів фізичних осіб прийняв постанову №816 про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію ПАТ "Інтеграл-банк".

ПАТ "Інтеграл-банк" був визнаний проблемним у серпні 2015 року через невиконання банком своїх зобов’язань перед вкладниками та кредиторами. Після віднесення ПАТ "Інтеграл-банк" до категорії проблемних було встановлено факти невідображення ним у бухгалтерському обліку документів клієнтів, що не виконані у встановлений законодавством строк. Також погіршилися фінансові показники діяльності банку. Через відсутність коштів банк не виконував своєчасно та в повному обсязі законні вимоги вкладників та інших кредиторів.

Тобто всупереч вимогам статті 58 Закону України "Про банки і банківську діяльність", якою встановлено обов’язок власників істотної участі в банку вживати своєчасних заходів для запобігання настанню неплатоспроможності банку, у банку не було вжито своєчасних заходів з достатньої фінансової підтримки ПАТ "Інтеграл-банк".

Ураховуючи викладене, з метою захисту інтересів вкладників та інших кредиторів Правління Національного банку було зобов’язане 15 вересня 2015 року прийняти рішення про віднесення ПАТ "Інтеграл-банк" до категорії неплатоспроможних.

На виконання вимог статті 34 розділу VII Закону України "Про систему гарантування вкладів фізичних осіб" виконавчою дирекцією Фонду гарантування вкладів фізичних осіб наступного робочого дня запроваджено тимчасову адміністрацію та призначено уповноважену особу Фонду для її здійснення.