Суд стягнув з Клімова Л. М. на користь Національного банку 310 млн. грн.

17.03.2016 19:15 | Банк: Імексбанк

/ bank.gov.ua /

Приморський районний суд м. Одеси рішенням від 16 березня  2016 року стягнув з Клімова Л. М. на користь Національного банку суму заборгованості за кредитним договором про надання стабілізаційного кредиту ПАТ "Імексбанк" на загальну суму 309 млн. 850,67  тис. грн.

Також зазначеним рішенням з Клімова Л. М. на користь Національного банку стягнуто суму сплаченого судового збору в розмірі 4,6 млн. грн.

Згідно з повідомленням Приморського районного суду м. Одеси 15 березня 2016 року суд задовольнив заяву Національного банку, наклавши арешт на житловий будинок та квартиру в м. Одесі, автомобілі марки "Мерседес", паркомісця у м. Одесі, що належать Клімову Л. М. Крім того, арештовано акції декількох компаній, у тому числі ФК "Чорноморець", щодо яких останній є кінцевим бенефіціарним власником. Зазначене забезпечення сприятиме виконанню рішення суду у випадку набрання ним законної сили.

Договір про надання стабілізаційного кредиту між Національним банком та банком укладений 28 листопада 2014 року. Поручителем за кредитом виступав Клімов  Л. М., однак свої зобов’язання банк та поручитель не виконали.

Національний банк 26 січня 2015 року прийняв рішення про віднесення банку до категорії неплатоспроможних у зв’язку з незадовільним фінансовим станом. Крім того, Національний банк виявив операції, проведені всупереч вимогам регулятора, а також з порушенням нормативно-правових актів. Зокрема, це стосувалося дострокового повернення субординованого боргу, що призвело до зменшення капіталу та суттєвого погіршення стану його ліквідності. 21 травня 2015 року у банку відкликано банківську ліцензію.