Директором Департаменту банківського нагляду призначено Катерину Рожкову

10.06.2015 19:35 | Банк: Платинум Банк

У рамках трансформації та реформування організаційної структури регулятора у керівному складі Департаменту банківського нагляду Національного банку України відбулися персональні зміни.

Так директором Департаменту банківського нагляду Національного банку України 10 червня 2015 року призначено Катерину Рожкову.Перший заступник Голови Національного банку України Олександр Писарук зазначив: “У рамках проекту трансформації Національного банку триває оновлення керівного складу регулятора.  Катерина Рожкова – висококомпетентний керівник з бездоганною репутацією і досвідом роботи, зокрема у Національному банку України. Від новопризначеного керівника Департаменту банківського нагляду ми очікуємо рішучих дій, спрямованих на забезпечення прозорого, адекватного та незалежного контролю за діяльністю банків України з метою захисту інтересів клієнтів та вкладників». Олександр Писарук також висловив вдячність за сумлінну роботу та відданість Національному банку України СвітланіФабер, яка продовжить роботу у регуляторі на посаді заступника директора департаменту-начальника управління нагляду за банками 1 та 2 груп Департаменту банківського нагляду.

Коментуючи своє призначення, Катерина Рожкова зазначила: “Якісна та результативна робота банківської системи неможлива без неухильного дотримання банками вимог законодавства та нормативно-правових актів регулятора. Від дієвості банківського нагляду залежить як захищеність інтересів вкладників та кредиторів банку, так і безпека зберігання коштів клієнтів на банківських рахунках та стабільність банківської системи загалом. Зі свого боку я докладу максимум зусиль та весь свій досвід роботи в українських банківських установах для створення ефективної та плідної системи нагляду за діяльністю банків”. 

До функцій Департаменту банківського нагляду Національного банку України належить здійснення ефективного банківського нагляду за банками всіх груп та філіями іноземних банків в Україні, а також застосування до банків адекватних заходів впливу відповідно до законодавства України.

Катерина Рожкова народилася 27 квітня 1972 року. У 1997 році закінчила Київський національний економічний університет за спеціальністю “Фінанси і кредит – банківський менеджмент”, здобувши кваліфікацію магістра ділового адміністрування, а у 2002 році – Міжнародний інститут менеджменту за спеціальністю “Менеджмент зовнішньоекономічної діяльності (МВА)”, здобувши кваліфікацію спеціаліста з управління зовнішньоекономічною діяльністю.

Трудова діяльність Катерини Рожкової пов’язана з банківською системою України. Упродовж 1998 – 2005 років вона працювала в АППБ “Аваль”, пройшовши шлях від економіста до директора фінансового департаменту. У 2006 – 2008 роках була заступником голови правління, членом правління, відповідальним працівником з фінансового моніторингу, радником голови правління ПАТ “Ерсте Банк”. Після цього півроку, до кінця 2009 року, вона очолювала Департамент безвиїзного банківського нагляду Національного банку України. У 2010 – 2013 роках – обіймала посаду заступника голови правління ПАТ “ФІНБАНК”.

З 2013 року Катерина Рожкова працювала заступником голови правління ПАТ “Платинум Банк”, а з 2014 року і до призначення в Національний банк України – виконувала обов’язки голови правління цього банку.