Правекс-банк не продадуть Фірташеві

30.05.2015 18:50 | Банк: Правекс-банк

/ Правекс-банк /

Група Інтеза Санпаоло повідомляє, що сьогодні розірвала договір продажу 100% акцій українського дочірнього банку ПАТКБ «ПРАВЕКС-БАНК» компанії Centragas Holding Gmbh. Договір, укладений 23 січня 2014 р., було розірвано, оскільки до сьогодні Банк не отримав дозволу від контролюючих органів на завершення угоди. Розірвання договору не має суттєвого впливу на звіт про доходи та баланс Групи: дочірній банк і надалі буде враховуватися в консолідованій звітності.

Група Інтеза Санпаоло є однією з найбільших у Єврозоні. Станом на 30 січня 2015 року її ринкова вартість складає 43,3 млрд. євро. Група є лідером в Італії за усіма напрямками банківської діяльності (роздрібний, корпоративний сегменти та управління фінансами) та обслуговує 11,1 млн. клієнтів у 4 500 відділеннях по всій Італії; ринкова частка Групи в більшості італійських регіонів складає не менше 13 %.

Група Інтеза Санпаоло також присутня у Центральній та Східній Європі, в країнах Близького Сходу та Північної Африки. У цих регіонах розташовано близько 1 400 відділень, а в 12 країнах, де працюють дочірні банки Групи, кількість роздрібних та корпоративних клієнтів сягає 8,4 млн.