ПАТ "Смартбанк" віднесено до категорії неплатоспроможних через непрозорість структури власності

25.05.2016 19:35 | Банк: Смартбанк

/ bank.gov.ua /

Правління Національного банку України прийнято рішення про віднесення Публічного акціонерного товариства "Смартбанк" до категорії неплатоспроможних у зв'язку із непрозорою структурою власності. Про це йдеться у рішенні Правління Національного банку № 20/БТ від 24 травня 2016 року.

Національний банк України з травня 2014 року звертав увагу банку та його акціонерів на те, що структура власності ПАТ "Смартбанк" не є прозорою.

Після неодноразових спроб погодити набуття істотної участі у банку різним особам протягом 2015-2016 років, структуру власності ПАТ "Смартбанк" так і не було приведено у відповідність до вимог прозорості, встановлених регулятором.

Необхідно зазначити, що у банку неодноразово змінювався власник істотної участі без погодження з Національним банком. За таке порушення до власників істотної участі застосовувались відповідні заходи впливу.

ПАТ "Смартбанк" став третім банком, віднесеним до категорії неплатоспроможних на підставі непрозорості структури власності.

В банку були розміщені вклади менше ніж 100 фізичних осіб. Навантаження на Фонд гарантування вкладів фізичних осіб не перевищить 100 тис. грн.