ОТП Банк завершив процедуру докапіталізації

23.12.2015 15:10 | Банк: ОТП Банк

/ otpbank.com.ua /

ОТП Банк завершив процес докапіталізації на 2,518 млрд грн - як за рахунок конвертації субординованого боргу, отриманого від материнської компанії, так і за рахунок інших кредитів, отриманих від материнської компанії.

Таким чином, після узгодження документів Національним банком України статутний капітал ОТП Банку складатиме 6,186 млрд грн.

Даний крок став третім етапом планомірної реалізації програми капіталізації банку.

Нагадаємо, першим етапом у рамках цієї програми стало збільшення капіталу шляхом конвертації субборгу в капітал банку за рахунок допемісії акцій і премії, авторизованої акціонером, на суму близько 1,2 млрд гривень у першому кварталі.

Наступним кроком реалізації намірів акціонера щодо української дочірньої структури стало погашення субординованого кредиту міжнародних інститутів на суму 65 млн дол США в другому кварталі і подальше самостійне збільшення капіталу української дочірньої структури.

«Капіталізація – необхідна умова для початку нового етапу роботи. І підтримка акціонера в даному питанні є найбільш красномовним підтвердженням намірів щодо українського ринку. Таким чином, ряд заходів, вжитих материнським банком щодо докапіталізації ОТП Банку в Україні, дозволить нам почати 2016 рік з чистого аркуша», - коментує Тарас Проць, Член Правління АТ «ОТП Банк».

Публічне акціонерне товариство «ОТП Банк» – один з найбільших вітчизняних банків, визнаний лідер фінансового сектора України. Банк надає повний спектр фінансових послуг для корпоративних і приватних клієнтів, а також представників малого та середнього бізнесу. На українському ринку він представлений з 1998 року, має стійку репутацію соціально відповідальної, надійної і стабільної структури, що пропонує споживачам сервіси європейської якості. Його стовідсотковим власником є найбільший угорський банк OTP Bank Plc.

В Україні АТ «ОТП Банк» виступає флагманом банківської групи ОТП, зареєстрованої Національним банком України, до складу якої також входять ТОВ «ОТП Факторинг Україна»ТОВ «КУА «ОТП Капітал»»ТОВ «ОТП Лізинг» та ТОВ «ОТП Кредит».