Національний банк погодив набуття істотної участі власникам ще п’ятьох банків


bank.gov.ua /

Національний банк України погодив набуття істотної участі учасникам п’ятьох банків. Про це йдеться в рішеннях Комітету з питань нагляду та регулювання діяльності банків, нагляду (оверсайту) платіжних систем.

Погоджено набуття опосередкованої істотної участі в розмірі 100% у ПАТ "Промислово-Фінансовий Банк" Матицину Володимиру Митрофановичу та Матициній Тетяні Юріївні. На початку 2014 року номінальними власниками банку були п’ять фізичних осіб-нерезидентів.

Також погоджено набуття опосередкованої істотної участі в розмірі 100% у ПАТ "Банк Кредит Дніпро" Пінчуку Віктору Михайловичу. На початку 2015 року в структурі власності банку був наявний траст, який передбачав розщеплення права власності на бенефіціарне (право отримувати вигоди від активів) та юридичне (право керувати активами).

Крім того, погоджено набуття опосередкованої істотної участі в розмірі 100% у ПАТ "Таскомбанк" Тігіпку Сергію Леонідовичу. На початку 2015 року Тігіпко С. Л. не вважався власником істотної участі в банку, оскільки не був контролером юридичної особи – власника істотної участі в банку – компанії Alkemi Limited (Алкемі Лімітед).

Погоджено набуття прямої істотної участі в розмірі 37,2% у ПАТ "Банк Портал" Колосніцину Ігорю Олександровичу. Інші 62,8% належатьЄфремовій Вікторії Олександрівні.

У ПАТ "КСГ Банк" погоджено набуття прямої істотної участі в розмірі 66,9205% Касьянову Сергію Павловичу та Касьяновій Ксенії Вікторівні. Станом на початок року в банку не було власників істотної участі, а його акції були розділені між особами, жодна з яких не мала більше 10%.

Нагадаємо, що ці п’ять банків належали до тих, чий процес легалізації структури власності перебуває у вирішальній стадії. З початку року НБУ погодив набуття істотної участі власникам у 15 банках, які мали ознаки непрозорості. Власники 11 банків вже формалізували своє володіння.