Активи та зобов’язання ПАТ «АКБ «КИЇВ» передано на користь АТ «УКРГАЗБАНК»

19.06.2015 23:35 | Банк: Укргазбанк, Київ

/ ФГВФО /

Економія коштів Фонду гарантування вкладів фізичних осіб від передачі АБ «Укргазбанк» активів та зобов’язань ПАТ «АКБ «КИЇВ» становить 346,7 млн. грн. 

На виконання Постанови Кабінету Міністрів України від 11.02.2015 № 61 «Деякі питання участі держави у виведенні з ринку публічного акціонерного товариства «Акціонерний комерційний банк «Київ»», 19.06.2015 було здійснено передачу активів та зобов’язань ПАТ «АКБ «КИЇВ» на користьАТ «УКРГАЗБАНК», а саме активів за ціною 740,1 млн. грн. та зобов’язання балансовою вартістю  1 млрд 379,4 млн. грн.    

Відтепер усі вкладники та кредитори неплатоспроможного банку ПАТ «АКБ «КИЇВ» (юридичні та фізичні особи) стають клієнтами стабільно працюючогоАБ «Укргазбанк» (понад 94% якого належать державі) і отримають повний доступ до власних коштів.

Всі  зобов'язання перед вкладниками неплатоспроможного банкув іноземній валюті передані приймаючому банку в національній валюті в перерахунку за офіційним курсом Національного банку України на день початку процедури виведення Фондом гарантування вкладів фізичних осіб банку з ринку (відповідно до Закону України «Про заходи, спрямовані на сприяння капіталізації та реструктуризації банків»).Інші умови договорів, укладених із банком, залишились незмінними.

Для початку обслуговування у відділеннях АБ «УКРГАЗБАНК» та з метою уникнення черг клієнтам ПАТ «АКБ «КИЇВ» необхідно звернутися до контакт-центру АБ «УКРГАЗБАНК» для реєстрації та перевірки інформації за телефоном: 0 800 309 000 (дзвінки зі стаціонарних телефонів у межах України безкоштовні), 044-494-46-50, або з мобільного - 358.

Інформацію щодо погашення кредитів позичальники ПАТ «АКБ «КИЇВ» можуть отримати в АБ «УКРГАЗБАНК».