ABH HOLDINGS S.A. ОГОЛОШУЄ ПРО КУПІВЛЮ АВСТРІЙСЬКОГО БАНКУ ZUNO

25.09.2015 15:35 | Банк: Сенс Банк

/ alfabank.ua /

ABH Holdings S.A., яка володіє мажоритарним пакетом акцій Альфа-Банку Україна (100%), оголошує про успішне підписання договору щодо купівлі австрійського онлайн-банку ZUNO, який здійснює свою діяльність на ринках Чехії та Словаччини. При цьому банк ZUNO продовжить роботу під своїм брендом, залишаючись самостійним банком з головним офісом у Відні.

ABH Holdings S.A. - Приватна інвестиційна холдингова компанія, головний офіс якої знаходиться в Люксембурзі, з інвестиціями в ряді банківських груп на території країн СНД і Європи. Володіє мажоритарним пакетом акцій Альфа-Банку Україна (100%).

Банк ZUNO працює на декількох європейських ринках, надаючи банківські послуги в режимі онлайн і являючи собою ефективну і сучасну модель дистанційного банківського обслуговування. ZUNO дотримується централізованої низьковитратної операційної моделі, що досягається завдяки стандартизації продуктів та єдиній уніфікованій ІТ-архітектурі в усіх країнах присутності. Основні переваги банку ZUNO - сильний бренд і платформа, яка дає змогу працювати в декількох країнах.

Угода з купівлі банку ZUNO має бути схвалена австрійським і європейським регулятором і повинна завершитися в першому півріччі 2016 року. Поки новий власник офіційно не вступить у свої права, банк буде залишатися під управлінням Raiffeisen Bank International (RBI) та виконувати  його внутрішній регламент.

«Альфа-Груп прийняла стратегічне рішення про присутність на чеському та словацькому ринках і з задоволенням сприйняла новину про те, що у нашого банку з'явилася сестринська компанія в Австрії, що збільшує географічну присутність і технологічний потенціал банківської групи Альфа-Банку. Ми плануємо використовувати цінний досвід і успішні напрацювання банку ZUNO в розширенні можливостей нашого банківського бізнесу», - повідомляє Рушан Хвесюк, головний керуючий директор Альфа-Банку Україна.

 

«Я задоволений, що ми знайшли нового сильного власника для ZUNO. Ці зміни сприятимуть подальшому зміцненню і росту нашого бізнесу в Чехії та Словаччині - на ринках, в яких ми дуже зацікавлені. Крім того, ці зміни відкриють нові можливості для розширення лінійки продуктів і завоювання більшої частки ринку», - говорить Ойвінд Оанес, Головний управляючий директор банку ZUNO.

 

ABH Holdings S.A. - Приватна інвестиційна холдингова компанія, головний офіс якої знаходиться в Люксембурзі, з інвестиціями в ряд банківських груп на території країн СНД і Європи. Володіє мажоритарним пакетом акцій АТ «Альфа-Банк».

Дочірні компанії ABHH пропонують широкий вибір продуктів і функціонують в усіх секторах фінансового ринку, включаючи міжбанківські операції, корпоративне та роздрібне кредитування, прийом вкладів на депозит та обслуговування рахунків, операції з іноземною валютою, послуги з обробки готівки, послуги зі зберігання цінностей, інвестиційні банківські послуги та інші допоміжні послуги корпоративним і приватним клієнтам.

Станом на грудень 2014 року загальна кількість штатних співробітників дочірніх компаній ABHH досягло майже 42 000 осіб, кількість корпоративних клієнтів склала більше 210 400, в той час як кількість приватних клієнтів понад 16,7 млн., а сумарна кількість відділень зросла до 966 офісів.

Онлайн-Банк Zuno працює за ліцензією Австрійського управління у справах фінансових ринків і є підконтрольною структурою Raiffeisen Bank International (RBI). Банк представлений на ринках Чехії та Словаччині, де обслуговує близько 250 тис. фізичних осіб, залишки за вкладами яких становлять 720 млн євро, сукупний кредитний портфель становить 55 млн євро. У банку працює близько 190 співробітників.

Банк ZUNO - один з перших онлайн-банків на ринках Центральної та Східної Європи і єдиний в Чехії та Словаччині банк, який має відділення, цілодобово доступні для клієнтів за допомогою ПК, планшета або смартфона з платформою iOS, Android, Windows Phone. Банк здійснює всі основні види банківських операцій: поточні рахунки з дебетовими картами, ощадні рахунки, онлайн-кредитування, рефінансування, кредитні картки та овердрафти.

Альфа-Банк Україна - це великий український комерційний банк з міжнародним капіталом, який входить до приватної інвестиційну холдингову компанію ABH Holdings S.A. (ABHH) зі штаб-квартирою в Люксембурзі. Холдингова компанія має інвестиції в ряді банківських груп на території країн СНД і Європи.

Операційні компанії ABHH:

  • Альфа-Банк (Україна);
  • Альфа-Банк (Росія);
  • Альфа-Банк (Білорусь);
  • Альфа-Банк (Казахстан);
  • Amsterdam Trade Bank N.V.

Також дочірні компанії ABHH ведуть діяльність на Кіпрі і Великобританії.

Кінцеві бенефіціари Альфа-Банку Україна:

  • Михайло Фрідман, громадянство Ізраїлю, мешкає у Великобританії. Володіє 36,47% акцій.
  • Герман Хан, громадянство Ізраїлю, мешкає у Великобританії. Володіє 23,27% акцій.
  • Петро Авен, громадянство РФ, там і проживає. Володіє 18,12% акцій.
  • Олексій Кузьмічов, громадянство РФ, там і проживає. Володіє 13,76% акцій.